Nyhet

Andreas Jensen fortsätter i SIK

Ska få en mer offensiv roll 09/10

  Skövde IK har gjort klart med ännu en spelare ur årets trupp: Andreas Jensen. Den snabbskrinnande puckvirtuosen - som till och med dribblar när han åker rakt fram (!) - har skrivit på för ett år.
- En viktig spelare offensivt för oss och min känsla är att det finns mer att plocka ut ur honom, säger sportchefen Hasse Ljunggren.

Av: Micke Därth

Foto: Ulrik Brandt (arkiv)

  Jensen kom till SIK från Kumla inför den här säsongen och missade stora delar av försäsongen på grund av en skada. Under träningsmatcherna skadade han sig på nytt och missade premiären och seriens första fyra matcher. Det tog lite längre tid för honom att komma till sin rätt, men i Allettan har han varit en av SIK:s bästa forwards, trots att han fick spela i den ovana rollen som center.
- Han har haft skadefyllda perioder och inte kunnat göra sig själv rättvisa, och kom igång först i Allettan. Sen har han fått vara hjälpgumma som center i tredjefemman när Filip Hollström gick skadad och sedan när Hollström gick ner på backplats. Det har blivit lite på bekostnad av hans offensiva kvalitéer.
- Till nästa säsong ska vi ge honom en bättre roll, där de utnyttjas bättre, säger Ljunggren.
  Jensen gjorde 15 mål och 27 poäng på 37 matcher under sin första säsong i SIK-tröjan, men på sin mer vana plats som ytterforward hoppas sportgruppen på bättre utdelning för den irrationelle och hårt arbetande Närkingen.
  Och vem kan glömma hans fantastiska mål hemma mot Skåre... Bara en sån sak får en att längta till nästa säsong!

Nyhetsbild

  Andreas Jensens fantastiska mål hemma mot Skåre.