Nyhet

Två år även för Lindgren

Anton tror på sitt SIK

  Skövde IK har gjort klart med egna produkten, defensivt starka backen Anton Lindgren. Kontraktet löper över två säsonger, och sportchefen Hasse Ljunggren är inte sen att berömma:
- Han har haft en bra utvecklingskurva och tagit chansen när han fått den och spelat till sig en helt ordinarie plats under sin andra säsong. Kul att han skrivit på, han är otroligt träningsflitig och brinner för att spela med SIK, säger han till hemsidan.

Av: Micke Därth

Foto: Ulrik Heedman (arkiv)

  Efter en lite smygande debut säsongen 2008-2009 tog Lindgren stora kliv framåt i utvecklingen förra säsongen. Framförallt har hans fina avvägningar runt eget mål imponerat och hans timing i tacklingarna har varit en av lagets bästa – kanske bara överträffad av Mattias Gudmundson. Men det är mer som blivit bättre.
- En back som spelar för laget, uppoffrande spelstil. Han har utvecklat sitt spel med puck den här säsongen, mycket på grund av att han förbättrat sin skridskoåkning. Det ska vi fortsätta jobba med, så han blir ännu säkrare med pucken.
  Lindgren har ett bra spelsinne i grunden, och det skulle vara kul att se mer offensiva attacker från honom. Han lär i alla fall komma bra rustad även till nästa säsong, dels därför att han tränar hårt och motiverat, dels därför att spela för SIK är det han helst vill av allt.
- Han ska ha mycket cred, han vill utvecklas hos oss i två år till och hjälpa till att föra klubben framåt och vara med på resan mot Allsvenskan. Ovanligt idag med ett sånt hjärta för hemmaklubben och han är precis den karaktär på spelare vi vill ha för att föra oss framåt, avslutar Ljunggren.

Nyhetsbild

  Anton Lindgren.


Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS

Premium partners Julklapp Guldfemman Swedbank