Nyhet

TvÄ Är Àven för Lindgren

Anton tror pÄ sitt SIK

  Skövde IK har gjort klart med egna produkten, defensivt starka backen Anton Lindgren. Kontraktet löper över tvĂ„ sĂ€songer, och sportchefen Hasse Ljunggren Ă€r inte sen att berömma:
- Han har haft en bra utvecklingskurva och tagit chansen nÀr han fÄtt den och spelat till sig en helt ordinarie plats under sin andra sÀsong. Kul att han skrivit pÄ, han Àr otroligt trÀningsflitig och brinner för att spela med SIK, sÀger han till hemsidan.

Av: Micke DĂ€rth

Foto: Ulrik Heedman (arkiv)

  Efter en lite smygande debut sĂ€songen 2008-2009 tog Lindgren stora kliv framĂ„t i utvecklingen förra sĂ€songen. Framförallt har hans fina avvĂ€gningar runt eget mĂ„l imponerat och hans timing i tacklingarna har varit en av lagets bĂ€sta – kanske bara övertrĂ€ffad av Mattias Gudmundson. Men det Ă€r mer som blivit bĂ€ttre.
- En back som spelar för laget, uppoffrande spelstil. Han har utvecklat sitt spel med puck den hÀr sÀsongen, mycket pÄ grund av att han förbÀttrat sin skridskoÄkning. Det ska vi fortsÀtta jobba med, sÄ han blir Ànnu sÀkrare med pucken.
  Lindgren har ett bra spelsinne i grunden, och det skulle vara kul att se mer offensiva attacker frĂ„n honom. Han lĂ€r i alla fall komma bra rustad Ă€ven till nĂ€sta sĂ€song, dels dĂ€rför att han trĂ€nar hĂ„rt och motiverat, dels dĂ€rför att spela för SIK Ă€r det han helst vill av allt.
- Han ska ha mycket cred, han vill utvecklas hos oss i tvÄ Är till och hjÀlpa till att föra klubben framÄt och vara med pÄ resan mot Allsvenskan. Ovanligt idag med ett sÄnt hjÀrta för hemmaklubben och han Àr precis den karaktÀr pÄ spelare vi vill ha för att föra oss framÄt, avslutar Ljunggren.

Nyhetsbild

  Anton Lindgren.