Nyhet

Centerforward klar för Skövde IK

TvÄvÀgsspelare med rÀtt karaktÀr

  En ny spelare Ă€r klar för Skövde IK. Victor Enmalm frĂ„n Mora IK Ă€r namnet. Rubriken Ă€r inte fel för Victor spelar bĂ„de center och forward och har gjort sĂ„ under senaste sĂ€songen i Mora.
- Vi har haft ögonen pÄ Victor under en lÀngre tid och det Àr en duktig tvÄvÀgsspelare med rÀtt karaktÀr med mycket stor potential, som vi lyckats fÄ till oss, berÀttar sportchefen Hans Ljunggren.

Av: Göran Strid

- Victor Àr skolad i Leksand och spelade senaste sÀsongen i Mora bÄde som center och forward omvÀxlande i tredje- och fjÀrdefemman, dÀr han gjorde en omvittnat bra sÀsong. Han har ambitionen att utvecklas ytterligare och det kommer han att göra hos oss med mycket istid. Victor passar dessutom perfekt in i vÄr strategi att nÄ allsvenskan, eftersom han dels vet vad det handlar om och dels har viljan och ambitionen att utvecklas. Det passar oss och det passar Victor, sÀger sportchefen.
- Vi har som sagt följt honom en tid och i vĂ„ra samtal med Moras trĂ€nare Harald LĂŒckner och Victor sjĂ€lv, sĂ„ tycker vi alla att detta Ă€r en mycket bra lösning för alla parter. Vi Ă€r övertygade om att vi kommer att fĂ„ stor nytta av Victor och det kĂ€nns extra bra att
han kan spela bÄde center och forward, nÄgot som han gjort med framgÄng i sin allsvenska sÀsong. Om jag skall försöka karaktÀrisera honom sÄ Àr det en klok spelare med bra karaktÀr, fortsÀtter Hans.

Kortegechaufför

  NĂ€r hemsidan nĂ„dde Victor pĂ„ telefonen (tisdag em), sĂ„ var han pĂ„ vĂ€g till studentfest och skulle vara chaufför i en kortege, men som den artige yngling Victor Ă€r sĂ„ hann han med att berĂ€tta ungefĂ€r sĂ„ hĂ€r:
- Jag Àr 21 Är, vÀger 90 kg och Àr 188 cm lÄng. Min moderklubb Àr Björbo och det vet ju alla var det ligger...(nÄgra mil söder om Leksand, hemsidans kommentar). NÀr jag inte spelar hockey, sÄ trÀnar jag (!). Jag tycker det gick bra i Mora, men vill utvecklas ytterligare och dÄ kÀndes det helt rÀtt med Skövde, en klubb som satsar och vill uppÄt. Jag fick ett mycket gott intryck av Skövde vid mitt besök dÀr, sÄ det var inte mycket att fundera pÄ. Jag kommer att flytta ner vid mÄnadskiftet juli/augusti. Vad jag vet om laget? Inte sÀrskilt mycket, men som sagt, jag har förstÄtt att man Àr mycket seriös i sin satsning och det finns goda chanser. Har spelat med Jonas Knutsson och Andreas Nordfeldt under min tid i Leksand, sÄ det skall bli kul att göra det igen, avslutar Victor, innan han hastar ivÀg till studentfesten.
  En fest som vi alla hoppas blev lyckad och lika lyckad som stundande hockeyfester i höst i den röda dressen – borde kĂ€nnas hemvant. VĂ€lkommen Victor!