Nyhet

Centerforward klar för Skövde IK

Tvåvägsspelare med rätt karaktär

  En ny spelare är klar för Skövde IK. Victor Enmalm från Mora IK är namnet. Rubriken är inte fel för Victor spelar både center och forward och har gjort så under senaste säsongen i Mora.
- Vi har haft ögonen på Victor under en längre tid och det är en duktig tvåvägsspelare med rätt karaktär med mycket stor potential, som vi lyckats få till oss, berättar sportchefen Hans Ljunggren.

Av: Göran Strid

- Victor är skolad i Leksand och spelade senaste säsongen i Mora både som center och forward omväxlande i tredje- och fjärdefemman, där han gjorde en omvittnat bra säsong. Han har ambitionen att utvecklas ytterligare och det kommer han att göra hos oss med mycket istid. Victor passar dessutom perfekt in i vår strategi att nå allsvenskan, eftersom han dels vet vad det handlar om och dels har viljan och ambitionen att utvecklas. Det passar oss och det passar Victor, säger sportchefen.
- Vi har som sagt följt honom en tid och i våra samtal med Moras tränare Harald Lückner och Victor själv, så tycker vi alla att detta är en mycket bra lösning för alla parter. Vi är övertygade om att vi kommer att få stor nytta av Victor och det känns extra bra att
han kan spela både center och forward, något som han gjort med framgång i sin allsvenska säsong. Om jag skall försöka karaktärisera honom så är det en klok spelare med bra karaktär, fortsätter Hans.

Kortegechaufför

  När hemsidan nådde Victor på telefonen (tisdag em), så var han på väg till studentfest och skulle vara chaufför i en kortege, men som den artige yngling Victor är så hann han med att berätta ungefär så här:
- Jag är 21 år, väger 90 kg och är 188 cm lång. Min moderklubb är Björbo och det vet ju alla var det ligger...(några mil söder om Leksand, hemsidans kommentar). När jag inte spelar hockey, så tränar jag (!). Jag tycker det gick bra i Mora, men vill utvecklas ytterligare och då kändes det helt rätt med Skövde, en klubb som satsar och vill uppåt. Jag fick ett mycket gott intryck av Skövde vid mitt besök där, så det var inte mycket att fundera på. Jag kommer att flytta ner vid månadskiftet juli/augusti. Vad jag vet om laget? Inte särskilt mycket, men som sagt, jag har förstått att man är mycket seriös i sin satsning och det finns goda chanser. Har spelat med Jonas Knutsson och Andreas Nordfeldt under min tid i Leksand, så det skall bli kul att göra det igen, avslutar Victor, innan han hastar iväg till studentfesten.
  En fest som vi alla hoppas blev lyckad och lika lyckad som stundande hockeyfester i höst i den röda dressen “ borde kännas hemvant. Välkommen Victor!