Nyhet

Skarpladdad 21-åring spikar truppen

Rappe Rickard Palmberg från Mjölby klar

  Skövde IK:s sportchef Hasse Ljunggren har lagt ner sista pusselbiten till truppen 2010/2011. Det i och med signaturen från centern Rickard Palmberg, senast i seriekollegan Mjölby HC.
- Han kan spela både center och ytterforward och hans främsta egenskaper ligger i det offensiva spelet. Han är kreativ, en duktig skridskoåkare och bra på att utmana en mot en. Han har goda utvecklingsmöjligheter och alla förutsättningar för att bli en riktigt bra hockeyspelare, säger Hasse till hemsidan.

Av: Micke Därth

  Palmberg är ursprungligen från Stockholm och moderklubben är Lidingö HC, men juniortiden spenderades i Tingsryd och Linköping.
- Han hamnade sedan i Mjölby och gjorde en stark säsong med 27 mål och 51 poäng på 43 matcher.
  Målskyttet imponerar, särskilt som Mjölby blev kölag i Division I E förra säsongen.
- Vi behövde ersätta en del målskytte (Fredrik Söder och Andreas Jensen, hemsidans anm.) och Rickard är en målskytt av rang.
  Hur länge har ni haft korn på honom?
- Väldigt länge och det har intensifierats den senaste månaden, men han är en spelare i kategorin som väntat på hugg uppifrån.
- Han var och besökte oss för ett par veckor sedan och gjorde ett gott intryck. Vi är väldigt glada att han ville till oss och till en klubb som vill uppåt, säger Ljunggren.
- Nu är truppen spikad tills vidare och jag tycker vi har en kvalitativ trupp som ska kunna göra riktigt bra ifrån sig. Sen vet alla att i hockey kan allt hända fram till 31 januari, men vi har inte för avsikt att värva något mer.
- I och med de två sista värvningarna har vi fått två helt olika spelartyper, och vi var ute efter två motpoler. En offensiv och en tvåvägsspelare, det ger oss möjligheter när det gäller centersidan. Det är en viktig position, det märkte vi inte minst när vi fick skador på centrarna i Allettan, då fick vi stora problem. Här har vi två som kan både spela center och ytterforward, det skapar flexibilitet. Sen har vi Jacob Larsson som coming man i den positionen som vi tror mycket på också, avslutar sportchefen.

Bra intryck

  Rickard Palmberg själv ger intrycket av en pigg yngling, trots att han precis dåsat i soffan när hemsidan når honom, och målmedveten med sin hockey.
- Känns jävligt bra. Jag har varit nere och kollat och fick ett bra intryck både av staden och organisationen. Jag hade lite andra anbud, men jag har ju mött Skövde och gillade spelet de spelade. Sen erbjöd de en bra lösning.
  Hur tycker du truppen ser ut, du och Victor Enmalm var ju sist in?
- Truppen ser bra ut. Känner ju igen några som jag mött och laget har fått några nya backar och en ny målvakt som ser intressanta ut.
- Sen har jag tränat med David Jonsson i Tingsryds A-lag när jag spelade med deras juniorlag. Han är bra, jag har ju sett honom spela på nära håll, poängterar Palmberg.
  Hur var säsongen i Mjölby?
- Väldigt kul. Vi hade ett väldigt ungt lag, så man fick ta mycket ansvar och spela mycket. Lite synd att vi kom sist, vi hade högre förväntningar. Men jag lärde mig mycket och det tar jag med mig.
  När ansluter du till SIK?
- Laget börjar träna efter semestern sista veckan i juli, då ska jag ha flyttat ner, men jag ska komma ner i någon vecka före semestern också och träna med laget.
  Vad tror du om SIK nästa säsong?
- Vet inte så mycket om det, men hoppas att det går bra. Det vore kul att komma till Allsvenskan, men det ska bli kul att testa något nytt. Jag är imponerad av klubben och ser ljust på framtiden, avslutar en utsövd, vass, offensiv kreatör.