Nyhet

Kraftfull back flyttar "hem" igen

Emil tar med sig värdefull kvalrutin till Skövde IK

Skövde IK har gjort klart med ännu en "hemvändare". Det är backen Emil Lundqvist som skrivit kontrakt för en ny period i klubben, och han är den sjätte spelaren på två säsonger som återvänder till Skövde IK.

Av: Mikael Hjerpe

Med Emil Lundqvist i laget får Skövde IK ordentlig tyngd på backsidan. Han väger 100 kilo fördelat över 183 cenitimeter kropp.
- Emil har bra storlek men är också rörlig. Han är stabil och allround och han visade stor passion för klubben och laget senast han var hos oss. Det är kul när den typen av spelare vill komma tillbaka, kommenterar sportchefen Hasse Ljunggren.
Emil Lundqvist är hockeyfostrad i Timrå IK men har också spelat för tre division 1-klubbar; förutom två säsonger i Skövde IK också Kovland och nu senast Karlskrona.
I Karlskrona hade han en omväxlande säsong; I höstserien (div 1 F) var han den mest utvisade spelaren (76 minter), medan han i Allettan bar
anoterades för en tvåminutare... Och i kvalspelet mot allsvenskan var han riktigt het. Bland annat gjorde han avgörande målet i maratonmatchen mot Kristianstad (spel in i sjunde perioden).
- Emil gjorde också en bra kvalserie och den erfarenheten är viktig att få in i laget, säger Hasse Ljunggren.
Emil Lundqvist, som hunnit fylla 26 år, kommer flytta tillbaka till Skövde under sommaren.