Nyhet

IspremiÀren avklarad

Äntligen Ă€r vi i gĂ„ng!

  MĂ„ndagen den fjĂ€rde augusti var dagen dĂ„ mĂ„nga division ett-lag tog sig in i ishallarna igen, och sĂ„ Ă€ven Skövde IK. Det passade vĂ€l bra dĂ„, nĂ€r dagen bjöd pĂ„ ett fortsatt hett vĂ€der och strax innan öppnade sig himlens portar över Skövde med ett riktigt mĂ€ktigt Ă„skovĂ€der som sköljde de torra markerna och rensade luften nĂ„got.
- JÀttekul att vara i gÄng, tyckte Fredrik Ljunggren, efterÄt inne i det lilla trÀnarrummet under stÄplatslÀktaren.

Av: Martin Gustavsson

Foto: Martin Gustavsson

  Cirka 100-talet nyfikna Skövdebor hade tagit sig till Billingehov pĂ„ mĂ„ndagseftermiddagen för att bevittna a-lagets första istrĂ€ning för sĂ€songen.
  PĂ„ isen fanns samtliga spelare med, kryddat med de nordamerikanska SIK-produkterna Max Friberg och Alexander Henriksson. PĂ„ isen fanns ocksĂ„ backresen Mattias Gudmundson, som dessvĂ€rre har problem med en knĂ€skada, och prognosen just nu sĂ€ger att han missar stora delar av grundserien, och deltog dĂ€rför inte aktivt i trĂ€ningen.

Sitt gott i Billingehov

  Billingehov, som fyller 30 Ă„r i Ă„r, bjuder ocksĂ„ publiken pĂ„ nya stolar, likadana stolar som man ser i alla moderna ishallar numera. Inte dag för sent, menar undertecknad.
  Ytterligare en nyhet för i Ă„r Ă€r att huvudtrĂ€nare Fredrik Ljunggren inte bara har en assisterande, utan tvĂ„, gestaltade av Niklas Werner och Greger Walette.
  Samtliga var aktiva under ispasset och fick se en ganska typisk första istrĂ€ning med lite rostiga spelare som nu gjorde sitt första av mĂ„nga ispass.
  FrĂ„n Ă„skĂ„darhĂ„ll sĂ„g det Ă€ndĂ„ ut som att Ă„rets upplaga av Skövde IK kommer bjuda pĂ„ en fartfylld hockey i vinter.

Tano en av Ă„tta nya

  En av de som kommer bidra med fart Ă€r Kiruna-förvĂ€rvet Anton Tano som varit i Skövde i en vecka nu och som för tillfĂ€llet bor pĂ„ hotell dĂ„ lĂ€genhet just nu saknas. Tano, som för de flesta Ă€r tĂ€mligen okĂ€nd i den hĂ€r delen av landet, stannade artigt nog upp för en kort pratstund med hemsidan och meddelade pĂ„ hĂ€rlig norrlĂ€ndska att han kommer lĂ€sa pĂ„ högskolan med start i september.

HemmapremiÀr pÄ fredag

  SIK kommer nu att rulla pĂ„ med trĂ€ningar varje dag fram till fredag dĂ„ SM-finalisten FĂ€rjestads BK kommer pĂ„ besök och bjuder hela Skaraborg pĂ„ hockeyfest. Sedan rullar det pĂ„. Totalt Ă„tta matcher ska avverkas innan Division ett VĂ€stra drar i gĂ„ng.
- Vi kör hela tiden, vi Àr lediga i helgen, men vi kör vardagar och sÄ spelar vi pÄ fredag och sÄ rullar det pÄ, sa Fredrik Ljunggren.
  Om den första trĂ€ningen sĂ„ var han glad att det var trĂ€ning och inte match i dag, men tyckte Ă€ndĂ„ att det var en normal trĂ€ning:
- Det Àr en bra vilja, vi Äker mycket skridskor, men sen sÄ stÀmmer ju inte allt, men det brukar gÄ ganska fort tills man hittar rÀtt med passningar och ÄkvÀgar.
- Skitkul att vara ingÄng, och det Àr vÀl enda vi fÄr vÀrdera i dag.

Flera vÀrmlÀnningar

  Med de lĂ€ttsamma orden kan vi konstatera att Skövde IK officiellt invigt sĂ€songen 2014/2015 och den som inte kunde komma och bevittna denna första istrĂ€ning har ytterligare tre möjligheter före fredagens kalas dĂ„ klassiska FĂ€rjestad alltsĂ„ kommer pĂ„ besök.
  Det passar vĂ€l utmĂ€rkt dĂ„ nĂ€r Skövde IK, som förvisso Ă€r vĂ€ldigt hemvĂ€vt, annars har blivit lite av en vĂ€rmlĂ€ndsk koloni med flera spelare frĂ„n just det landskapet; Johan ErkgĂ€rds, Henrik TĂ„ng, Adam Rundqvist och Anton Karlsson.

Nyhetsbild

GenomgÄng.

Nyhetsbild

Niklas Werner, Greger Walette och Fredrik Ljunggren.

Nyhetsbild

Pierre flirtar med Rebellerna - Ă„terigen!

Nyhetsbild

Anton Tano pÄ plats i Billingehov.