Nyhet

Inför Halmstad HF – SIK

Skadeskjutet SIK i första trÀningsmatchen borta

  Under söndagen Ă„ker Skövde IK till den hĂ€rliga sommarstaden Halmstad för sĂ€songens första trĂ€ningsmatch pĂ„ bortaplan. TyvĂ€rr Ă€r det ett skadedrabbat lag som tar plats i bussen till den andra trĂ€ningsmatchen.

Av: Per-Erik Odh

  Antagligen Ă€r det mĂ„nga Skövdesupportrar som har kvar i minnet den konkurs som i november 2005 drabbade Halmstad Hammers. Det lag som bar hockeyfanan vidare i Per Gessles hemmastad var Halmstad HF. SĂ€songen 09/10 hade de kĂ€mpat sig upp till division ett nivĂ„ och med relativt stor visshet kommer kuststaden att Ă„terigen hĂ€rberera ett lag i allsvenskan vad det lider.
  Halmstad har i likhet med SIK ocksĂ„ hunnit med en trĂ€ningsmatch sĂ„ hĂ€r lĂ„ngt in i sĂ€songen och det var emot Troja-Ljungby som till och med förra sĂ€songen huserade i allsvenskan.  Den matchen vanns av smĂ„landslaget med 1-2 dĂ€r det avgörande mĂ„let föll i den tredje perioden.
  Skövde IK mötte Halmstad HF i tvĂ„ trĂ€ningsmatcher vid ungefĂ€r samma tidpunkt förra sĂ€songen. Det blev delad pott i dessa matcher dĂ€r hemmalaget var det bĂ€ttre laget i de bĂ€gge mötena.

Fredrik Ljunggren

  DĂ„ kör vi vĂ€l matchen mot FĂ€rjestad lite kort?
– Det var ju för det första en vĂ€ldigt rolig tillstĂ€llning sĂ„ klart, inleder trĂ€naren. Det var kul att det kom sĂ„ mycket folk, det Ă€r kul att fĂ„ möta FĂ€rjestad och jag tycker att vĂ„ra grabbar bjuder till pĂ„ ett jĂ€ttebra sĂ€tt. BĂ„de detta att man ser till att vi bara hade fyra ispass innan och Ă€ndĂ„ kunde spela sĂ„ vĂ„rdat och moget som vi gjorde och ser man till motstĂ„ndet kanske man vĂ€xer Ă€nnu mer med tuppkammen dĂ€r. Det var kul att se, verkligen!
  Jag tror att du fick en spelare skadad eller?
– En, utbrister trĂ€naren.
  Var det flera stycken?
– ”Gus” (Anton Gustavsson) Ă€r skadad efter FĂ€rjestad matchen. Han spelade Ă€ndĂ„ klart matchen. TĂ„ng (Henrik) Ă€r skadad efter FĂ€rjestadmatchen. Han gick av i början pĂ„ tredje. Det var vĂ€l de som blev skadade i matchen, svarar Fredrik för att sedan fortsĂ€tta. AlengĂ„rd (Emil) spelade inte i matchen och han Ă€r fortfarande skadad. Anton Karlsson skadade sig pĂ„ trĂ€ningen i mĂ„ndags. Sedan Ă€r det ju en till tidigare. (Mattias Gudmundson)
  DĂ„ undrar jag om Jesper Hultman kommer vara med att spela?
– Han Ă€r med och spelar pĂ„ söndag!
  Det Ă€r det sista han gör pĂ„ ett tag dĂ„ för han skall opereras pĂ„ mĂ„ndag?
– Ja, han spelar först och opererar sig sedan. Vi rĂ€knar med att han Ă€r spelklar pĂ„ nĂ„gra veckor. Han fick ju tiden snabbt och det Ă€r bĂ€ttre att han gör det tidigt sĂ„ ska det inte störa sĂ„ mycket.
  Hur Ă€r det med Alfred Sjöman nu?
– Han Ă€r med och kör för fullt nu och spelar pĂ„ söndag.
  NĂ„gon mer?
– Nej, jag tycker vi Ă€r nöjda dĂ€r pĂ„ skadelistan, förklarar Fredrik.
  Kommer det att bli lĂ„ngvarigt för de skadade?
– Nej, de gĂ„r hos vĂ„r naprapat Stefan Remsen och har nĂ€stan daglig kontakt. De provade lite pĂ„ is i början pĂ„ veckan, men det fungerade inte för nĂ„gon av dem sĂ„ vi har sagt att vi gör ett nytt försök pĂ„ mĂ„ndag för att se hur vi ligger till. De behöver vila kroppen helt frĂ„n isen och sedan fĂ„r vi se.
  Hur gĂ„r trĂ€ningen dĂ„?
– Ja, det gĂ„r bra. Det Ă€r jĂ€ttekul, det Ă€r bra driv och det Ă€r bra fart sĂ„ det Ă€r jĂ€ttekul. Det Ă€r ju sĂ„ att nĂ€r det Ă€r sĂ„ hĂ€r tidigt pĂ„ sĂ€songen sĂ„ sker det framsteg ganska sĂ„ snabbt och det hĂ€nder saker hela tiden bĂ„de med koordination och timing och allting att det sitter mer och mer hela tiden och jag tycker det ser bra ut.
  Det Ă€r grundlĂ€ggande trĂ€ning eller?}
– Vi jobbar ju med speldetaljer hela tiden sĂ„ klart och vi försöker trĂ€na med mycket fart och skridskoĂ„kning, sĂ€tta press och jobba med snabba spelvĂ€ndningar och sĂ„ dĂ€r. Allt vi gör har ju med grunder att göra.
  [Hur blir det med folk ner pĂ„ söndag nu dĂ„ nĂ€r ett antal var borta?

– Vi spelar med tre backpar och fyra kedjor och vi kallar upp lite juniorer sĂ„ löser det sig.
  Hur kommer laget se ut dĂ„?
– Melin (Marcus) kommer stĂ„ och Pierre (Svensson) Ă€r med. Tre backpar i form av Erik RosĂ©n och Albin Lindgren, Albin Andersson och Anton Zell, Anton Lundh och Anton Lindgren. Lundh spelade ju lite det sista förra sĂ€songen och han fĂ„r kliva upp nu med. Forwards Ă€r Mikael Persson-Riis, Johan ErkgĂ€rds och Jesper Hultman. Vi har Anton Tano, Adam Rundqvist och Markus Svensson som fĂ„r chansen nu dĂ„. Oscar Forsmark, Max Örnskog och Oskar Back. Robin Klasson, Alfred Sjöman och Victor WĂ€nghult. Tre backpar och fyra kedjor som vi kommer köra pĂ„.
  Vad vill du se dĂ„?
– Ja, jag vill ju se att vi fortsĂ€tter pĂ„ samma vĂ€g, hittar kreativa lösningar med puck och att vi spelar med hög fart pĂ„ vĂ„ra forwards. Vi vill Ă„ka mycket och vi vill anvĂ€nda oss av fyra kedjor som ska Ă„ka mycket. Kreativitet, hög fart och ett hĂ„rt arbete och det Ă€r dĂ€r vi Ă€r just nu sĂ„ att sĂ€ga. Sen Ă€r det ju sjĂ€lvklart med försvarsarbete i egen zon och sĂ„dant.
  Halmstad Ă€r hĂ€rligt. Ni Ă„ker inte en timma tidigare och tar ett dopp?
– Jag har redan vart dĂ€r en vecka i sommar, skrattar Fredrik. Nej, det blir tight.
  NĂ„got du vill tillĂ€gga?
– Nej. nu kör vi, avslutar trĂ€naren.
  DĂ„ önskar vi att laget och de supportrar som Ă„ker ned till kuststaden fĂ„r en trevlig söndag och ett sĂ€rskilt stort lycka till Ă„t de juniorer, tre stycken, som Ă„ker med för att spela A-lagshockey.