Nyhet

Inför HC Dalen – SIK

  DĂ„ var det dags för genrep inför seriestarten dĂ„ Skövdebussen rullar mot Jönköping. MotstĂ„ndare Ă€r för andra gĂ„ngen denna försĂ€song HC Dalen som spelar sina hemmamatcher i före detta Smedjehov som numer bytt namn till SkandiamĂ€klarna Center. HC Dalen och Skövde IK möttes senast i Billingehov den 22 augusti och dĂ„ visade gĂ€sterna prov pĂ„ en osedvanligt god effektivitet nĂ€r de tillfogade SIK en 2-7 förlust pĂ„ modesta 20 skott.

Av: Per-Erik Odh

  Onsdagen den 10 september spelade SIK sin senaste match. En match som bjöd pĂ„ ett kraftigt spel och skottövertag mot Halmstad. Trots detta orkade Skövde inte med mer Ă€n ett mĂ„l framĂ„t. NĂ€r endast 17 sekunder Ă„terstĂ„r av matchen petar dessutom motstĂ„ndarna in en puck till 1-1 och avgör sedan i förlĂ€ngningen som följer. DĂ€rmed har Skövde inte nĂ„gon seger hemma under denna försĂ€song.

Fredrik Ljunggren

  Ni var vĂ€rda en seger för en vecka sedan Ă€r pĂ„stĂ„endet som jag inleder dagens samtal med.
– He, he, kan man vara det, kontrar Fredrik. Det gĂ„r ut pĂ„ att göra mĂ„l, vet du, det Ă€r det som Ă€r grejen sĂ„ jag vet inte hur man ska definiera det dĂ€r. Det var en helt okej match frĂ„n vĂ„r sida, absolut.
  Men det var svĂ„rt att fĂ„ in den?
– Jo, det var det, men de skapade ju ocksĂ„ lĂ€gen sĂ„ det var ju inte det, men just efterĂ„t kĂ€ndes det onödigt att vi inte hade gjort nĂ„got mer, framförallt i powerplay och lite sĂ„dĂ€r dĂ„ vi skapade rĂ€tt sĂ„ bra lĂ€gen att stĂ€nga igen butiken, men nu löste vi inte det.
  Som jag sĂ„g matchen frĂ„n lĂ€ktaren sĂ„ var det ett antal tillfĂ€llen dĂ„ jag redan var pĂ„ vĂ€g att höja armarna för mĂ„l.
  Varför missar man öppna lĂ€gen i en match?
– Ja, jag vet inte riktigt, men vissa lĂ€gen var ju ganska sĂ„ öppna och sĂ„ fick man bara halvtrĂ€ff pĂ„ pucken och sen sĂ„ tycker jag vĂ€l att vi ska kunna göra nĂ„got mer litet skitmĂ„l med hjĂ€lp av lite returer och styrningar och sĂ„dĂ€r sĂ„ det finns lite sĂ„nt dĂ€r framför, men det har vi jobbat igen nu och jag rĂ€knar med att vi ska vara bĂ€ttre pĂ„ det ocksĂ„, funderar trĂ€naren.
  BerĂ€tta lite om dagens trĂ€ning?
– Ja, vi har haft ledig helg sĂ„ det byggde vĂ€l pĂ„ ganska mycket fart och att fĂ„ igĂ„ng benen, lite avslut och sĂ„dana saker med tre mot tvĂ„or och nĂ„gon spelvĂ€ndning och sĂ„dĂ€r. Men vi försökte bygga det pĂ„ fart och vĂ€cka benen efter tvĂ„ dagars ledighet. Hockeyspelare Ă€r inte vana att vara lediga tvĂ„ dagar, det Ă€r lite ringrost för tvĂ„ dagar Ă€r en evighet. Men nu tycker jag vi fĂ„tt fart igen.
  Nu blir det returmöte mot Dalen som ju tvĂ„lade till er rĂ€tt ordentligt hemma?
– Ja, de hade inga problem med mĂ„lskyttet nĂ€r de var hĂ€r i vilket fall, sĂ€ger Fredrik med ett snett skratt. Nej, men det var vĂ€l en av de matcherna som vi har lĂ€rt oss vĂ€ldigt mycket av och sedan har vi blivit bĂ€ttre pĂ„ de bristerna vi hade dĂ€r. Sedan dess hade vi ju den dĂ€r cupen dĂ€r jag tycker vi gick frĂ„n klarhet till klarhet och sedan har vi ju en bra hemmamatch hĂ€r dĂ€r jag tyckte vi höll ihop det bra vad gĂ€ller att slĂ€ppa till mĂ„lchanser.
  Jag antar att Pierre Svensson Ă€r revanschsugen pĂ„ Dalen, tĂ€nker du ge honom chansen?
– Ja, han kommer fĂ„ stĂ„.
  Marcus Melin gjorde ju annars en bra match mot Halmstad?
– Han har gjort bra matcher hela vĂ€gen. Han gjorde en jĂ€ttebra match nere i Halmstad ocksĂ„ och sĂ„ fick han en match i cupen ocksĂ„ sĂ„ det Ă€r en tuff kamp om den spaden. Det Ă€r kul och det Ă€r tuff konkurrens om alla platser.
  Jesper Hultman som varit frĂ„nvarande efter en operation sĂ„g jag körde för fullt pĂ„ isen pĂ„ trĂ€ningen?
– Ja, det Ă€r kul. Han började i torsdags och har kört för fullt sedan dess sĂ„ han Ă€r spelklar.
  NĂ€r jag klev in hĂ€r sĂ„ mötte jag en annan kille hĂ€r i korridoren som varit skadad, nu i hockeyutrustning?
– Ja, Anton Gustavsson har kört första tjugo minuterna och det Ă€r mer Ă€n han har gjort sedan han gick av mot FĂ€rjestad och det Ă€r kul. Anton Tano trĂ€nade pĂ„ bra idag. Det Ă€r inte riktigt matchklart till Dalen, men han skall vĂ€l vara redo till slutet pĂ„ veckan ocksĂ„. Det Ă€r kul och det börjar ta sig.
  DĂ€rmed vet vi att förutom ”Gus” och Tano Ă€r det Mattias Gudmundson som inte spelar mot Dalen.
  â€Gummi” Ă€r ju lĂ„ngtidsreglerad, men kommer ”Gus” och Tano vara klara till seriepremiĂ€ren om en vecka?
– Tano rĂ€knar jag med, men Gus fĂ„r vi nog vĂ€nta lite till pĂ„ dĂ„ han ju körde sitt första tjugominuterspass idag. Men jag hoppas och det börjar arta sig.
  Ă„r det nĂ„got speciellt du kommer att Ă€ndra pĂ„ i laget eller kommer det se ut som det har sett ut?
– Vi Ă€ndrar inte speciellt mycket utan vi har hittat ganska bra formationer som det kĂ€nns som och gĂ„r pĂ„ dem imorgon ocksĂ„. Det ska bli spĂ€nnande att möta Dalen borta dĂ„ jag kĂ€nner att vi Ă€r lite pĂ„ gĂ„ng och dĂ„ ska vi ta vara pĂ„ det tillfĂ€llet att göra en riktigt bra match. Men visst Ă€r det en tuff motstĂ„ndare och det Ă€r inte bara vi som har gĂ„tt framĂ„t i trĂ€ningen och blir bĂ€ttre utan det blir motstĂ„ndarna ocksĂ„. Jag Ă€r övertygad om att det blir en tuff fight men dĂ„ kan vi fĂ„ ett kvitto pĂ„ att vi kommit lite till.
  FörsĂ€songen har ju hittills bara inneburit en seger pĂ„ ordinarie tid, vad tĂ€nker du om det?
– Jag hade gĂ€rna vunnit mer matcher, det Ă€r inget att snacka om. Sedan kan man ju vĂ€lja att se det positivt att vi Ă€nnu inte har förlorat nĂ„gra poĂ€ng och det Ă€r bra. Jag tycker alltid att man gĂ„r ut för att vinna matcher sĂ„ det Ă€r klart att nĂ„gon mer seger hade varit bra, men positivt Ă€r Ă€ndĂ„ att jag tycker vi har blivit bĂ€ttre och bĂ€ttre för varje vecka och för varje match egentligen sĂ„ pĂ„ det sĂ€ttet Ă€r jag nöjd med hur vi har utvecklats. Men jag hade gĂ€rna vunnit nĂ„gra mer matcher och vi fĂ„r ta det imorgon och nĂ€r det blir dags för poĂ€ng.
  Kommer det vara trĂ€ning sedan onsdag, torsdag och fredag med ledig lördag inför premiĂ€ren?
– Nej, det blir onsdag, torsdag och lördag förmiddag sĂ„ du fĂ„r stĂ€lla klockan dĂ„, pĂ„pekar trĂ€naren med ett leende. Det Ă€r fantastiskt kul att det börjar nĂ€rma sig och det kĂ€nns som vi ska trimma upp oss ordentligt hĂ€r nu.
  DĂ€rmed tackar vi trĂ€naren för denna gĂ„ng och önskar lycka till nere i SmĂ„land.

VĂ€rt att notera

  Skövde Nyheter kommer att sĂ€nda denna match pĂ„ webben. Information om detta finns i sportdelen pĂ„ Skövde Nyheters hemsida.
  Du har vĂ€l inte missat att Rebellerna anordnar en supporterresa till bortapremiĂ€ren pĂ„ söndag. Billigare Ă€n en krona milen. Dessutom finns det chans för nĂ„got ungdoms- eller juniorlag att under hösten tjĂ€na femtusen kronor genom att anta Rebellernas utmaning. Att Ă„ka med pĂ„ söndagens supporterresa skulle ju onekligen innebĂ€ra en god start i jakten pĂ„ dessa pengar. Information om resan samt utmaningen hittar du pĂ„ www.rebellerna.com
  Den 21 september smĂ€ller det!