Nyhet

Rebellerna fyller tio Ă„r

StĂ€ller till med fest – och du Ă€r bjuden!

  Skövde IK:s officiella supporterklubb Rebellerna, sĂ„g dagens ljus en kall decemberdag 2004.
Detta ska firas, och det med ett rejÀlt kalas. Rebellernas jubileumskommitté bjöd in hemsidan för att berÀtta mer om det kommande tioÄrskalaset som planerats Ànda sedan december 2013 av eldsjÀlar inom Rebellerna, som lagt ner mycket tid, arbete och pengar för att fÄ till en minnesvÀrd kvÀll för alla. Enda kravet Àr att du Àr supporter till Skövde IK och att du anmÀler dig senast 16 november.

Av: Martin Gustavsson

Foto: Martin Gustavsson

  Bakom festen ligger ett digert arbete. JubileumskommittĂ©n bestĂ„r av Johan Nykvist, Kristoffer Bennemyr, Kenneth Olin och Cecilia Sarlomo, och det Ă€r hos den sistnĂ€mnda som kvartetten allt som oftast hĂ„ller sina möten.
  Kristoffer Bennemyr berĂ€ttar mer om bakgrunden till festen:
- Det var nog styrelsen som kom pÄ den. Eller det var nog mest jag och Johan, sÀger han och tillÀgger:
- Tio Ă„r Ă€r ju Ă€ndĂ„ en milstolpe för Rebellerna.  
  Festen kommer att gĂ„ av stapeln Ă„ luciadagen, den 13 december, i Frejasalen, i kulturhuset i Skövde.
- Portarna öppnar klockan 17, sĂ€ger ”Stoffe” Bennemyr, och Kenneth Olin tillĂ€gger att festlokalen rymmer 200-250 personer, sĂ„ det finns plats för mĂ„nga kalassugna.
- Vi sÀtter inget tak, men vi har satt ett mÄl pÄ 150 personer, fortsÀtter Bennemyr.

Chans att fÄ Äterse gamla spelare

- Medlemmar och 04-truppen, dagens trupp (spelare och ledare) och Skövde IK:s styrelse Àr inbjudna, berÀttar Kenneth och fortsÀtter med att berÀtta att de Àven kontaktat spelare som bor lÄngt utanför Skövdes stadsgrÀns nu för tiden, och namnger Scott Ferguson och Stanislav Valach bland annat.
Även Magnus Boman har kontaktats, men han har tyvĂ€rr tackat nej dĂ„ han bor i LuleĂ„ numera.
- Han tyckte det var lite för lÄngt för en fest, skojar Bennemyr.
  De hoppas och tror pĂ„ att en hel del av spelarna frĂ„n sĂ€songen 04/05 kommer att dyka upp. Just den truppen Ă€r speciell eftersom det var det Ă„ret Rebellerna kom till. FrĂ„n just den Ă„rgĂ„ngen Ă€r det en enda spelare kvar i nuvarande trupp – Mattias Gudmundson.

Mat, musik och hockeysnack

  Vad kommer det att kosta för besökarna?
- 300 kronor, och dÄ ingÄr trerÀtters, vÀlkomstdryck, öl eller vin till maten, underhÄllning i form av liveband. Vi ska ha ett quiz och mingel frÄn kl 17 till 18:30 ungefÀr, berÀttar Kenneth som tidigare var mÄngÄrig ordförande i Rebellerna, och numera ingÄr i valberedningen.
- Vi hoppas att sÄ mÄnga som möjligt vill komma. Tio Är Àr ÀndÄ en milstolpe i Rebellernas historia, sÀger Kristoffer Bennemyr igen.
  Under kvĂ€llen kommer det visas gamla klipp för den nostalgiske och för livemusiken svarar ett lokalt band som heter Arkaden, bland annat kĂ€nda frĂ„n Matfestivalen.
- De kommer att spela covers och sina egna lÄtar. De har en egen repertoar, men sen har vi sagt att vi vill att de kör lite covers, lite lÄtar som folk kÀnner igen, sÀger Olin och lovar en blandning pÄ musiken. Maten kommer frÄn restaurang SÀllskapet, som hÄller till i kulturhuset.
- Maten har vi provÀtit och den kommer ingen bli besviken pÄ, tillÀgger han.
  Ingen pyttipanna dĂ„?
- Ingen pyttipanna och ingen tacos, sÀger Cissi Sarlomo blixtsnabbt.

Bra festlokal

  Innan kalasgĂ€sterna sĂ€tter sig till bords blir det mingel och till det ett litet quiz, mest som en rolig grej. FrĂ„gorna blir lite att tĂ€nka till pĂ„ och diskutera sig fram till svaren. DĂ€r finns det inga priser i potten, men dĂ€remot kommer det delas ut priser under kvĂ€llen.
  Cissi pĂ„minner ocksĂ„ om att det Ă€r dresscode:
- DÄ Àr det kavaj. KlÀnning eller kjol för kvinnor.
  Det kommer Ă€ven finnas bar med fullstĂ€ndiga rĂ€ttigheter för de som har Ă„ldern inne, men sjĂ€lvklart alkoholfritt för de som önskar det. Och Ă€r man nyfiken pĂ„ menyn, eller har nĂ„gon allergi eller annat sĂ„ Ă€r man sjĂ€lvklart vĂ€lkommen att höra av sig till Rebellerna pĂ„ plats i Billingehov, pĂ„ telefon, mejl eller facebook.
  Festlokalen Ă€r stor, och Cissi menar att tillgĂ€ngligheten pĂ„ den centralt belĂ€gna lokalen Ă€r mycket bra.
- Till och med funktionshindrade kan komma in för det finns hiss. Alla kan komma pĂ„ den hĂ€r festen –oavsett om du sitter i rullstol eller gĂ„r pĂ„ styltor.

Rebellerna för SIK:s bÀsta

  Rebellerna har alltsĂ„ funnits i tio Ă„r nu i Ă„r, och de har upplevt bĂ„da höga berg och djupa dalar, och de Ă€r vĂ€lmedvetna att alla beslut inte fallit vĂ€l ut. Men nu ser de framĂ„t och de gör trots allt ett hĂ€stjobb, och det ska de ha en stor eloge för.
  Hur upplever ni att Rebellerna stĂ„r sig nu?
- Det kÀnns lite mera uppÄt nu Àn pÄ tvÄ-tre Är faktiskt, sÀger Bennemyr.
  I dagslĂ€get Ă€r de runt 80-talet medlemmar, och ser en liten tillökning. Festen kommer de inte gĂ„ med vinst pĂ„, snarare tvĂ€rtom, men diverse aktiviteter, sĂ„som korvförsĂ€ljning pĂ„ Coop Forum sĂ„ drar de in en del pengar som oavkortat gĂ„r till evenemanget. Vill du hjĂ€lpa till sĂ„ kom gĂ€rna förbi och köp en korv eller tvĂ„ utav Rebellerna, bli medlem, eller anslut till klacken i Billingehov. De finns till för att stötta Skövde IK. Är du sugen pĂ„ att komma pĂ„ festen sĂ„ anmĂ€ler du dig hos Rebellerna pĂ„ nĂ„gon av hemmamatcherna, via mejl, alternativt pĂ„ telefon till Cissi eller ”Stoffe”. Sista anmĂ€lningsdag Ă€r 16 november, och mer info kan du sĂ„klart se pĂ„ Rebellernas hemsida.

Nyhetsbild

Rebeller frÄn vÀnster: Kenneth Olin, Johan Nykvist, Cecilia Sarlomo och Kristoffer Bennemyr.