Nyhet

SIK höll föreningsmöte

  Skövde IK:s styrelse höll ett föreningsmöte för klubbens medlemmar pĂ„ mĂ„ndagskvĂ€llen. Ett 15-tal sökte sig till klubbrummet i vad som uppfattades som ett positivt möte som bestod av en information av Vice Ordföranden Jonas Möller, en djupare presentation av styrelsen samt en stund av frĂ„gor pĂ„ det som presenterats och utbyte av idĂ©er.

Av: Micke DĂ€rth

Foto: Jonas Möller

Ordföranden Göran Strid inledde med att berÀtta hur styrelsen lagt upp arbetet under verksamhetsÄret och en kort beskrivning av pÄgÄende arbeten och kommande projekt. Vice ordföranden Jonas Möller presenterade dÀrefter hur medlemsantalet ser ut i föreningen, hur styrelsen Àr formad och vilka ansvarsomrÄden respektive ledamot har.
  UngdomskommittĂ©n presenterade sig genom Rikard Strömqvist som en representant av tvĂ„ – den andra Ă€r Johan Kittel – och dĂ€r man likt klubbens styrelse under Ă„ret har arbetat med att forma arbetsgrupper med olika ansvarsomrĂ„den för att tĂ€cka behovet av ideella krafter för att utveckla arbetet med ungdom och hinna med allt som mĂ„ste göras.
  Hans Ljunggren pratade dĂ€refter lite kort om arbetet pĂ„ kansliet och att det sedan 1 december fĂ„tt en ny struktur. Ljunggren informerade Ă€ven om att ett första samtal efter valet har skett med Skövde Fritid angĂ„ende en ny isyta.
  Jonas Möller tog sedan över igen och visade upp den kostnadskalkyl han gjort för att visa hur intĂ€kter och utgifter strömmar i klubben och dĂ€rtill Ă€ven en kostnadsjĂ€mförelse nĂ€r det gĂ€ller klubbens spelaravgifter dĂ€r Skövde IK ligger ungefĂ€r pĂ„ snittet bĂ„de nationellt och regionalt. Bland annat konstaterade denna kalkyl att SIK ligger bland de allra lĂ€gsta i Sverige i avgifter i de tre yngsta kategorierna – det vill sĂ€ga Hockeyskolan U7-U9 – och det berĂ€knat pĂ„ den information som funnits tillgĂ€nglig officiellt.
  Det puffades Ă€ven för SIK-ungdoms hemsida, http://www4.idrottonline.se/SkovdeIK-Ishockey/, som en informationskanal som sammanfattar information frĂ„n alla ungdomslagen.
  Skövde IK har Ă€ven inlett ett projektarbete som initierats av Svenska Hockeyförbundet och SISU – ”VĂ€gen till mönsterförening” – och styrelsen har valt att arbeta och utveckla rekrytering av unga ledare samt utveckling och implementering av ”Röda TrĂ„den”.
  FrĂ„gan som pĂ„ förhand kommit in frĂ„n en hockeyförĂ€lder löd om styrelsen hade nĂ„got emot om en tĂ€nkbar sponsor bara ville sponsra ungdomssektionen. Svaret frĂ„n ordföranden var att riktad sponsring i form av inköp av trĂ€ningströjor, benskydd, sponsring av cupresor eller liknande Ă€r jĂ€ttevĂ€lkommet, men poĂ€ngterade samtidigt att all riktad sponsring mot ungdom ska stĂ€mmas av med ungdomssektionen och klubbledningen.

Nyhetsbild