Nyhet

Ordföranden önskar God Jul!

Stort tack för alla arbetsinsatser!

  Julhelgen nĂ€rmar sig och det kan vara dags för nĂ„gra funderingar om vad som varit och vad som komma skall.

Av: Göran Strid

Foto: Ulrik Heedman

  Grundserien Ă€r avslutad och A-laget har gjort en mycket bra höstsĂ€song. En vĂ€lförtjĂ€nt plats i allettan Ă€r belöningen och det genom ett stundtals strĂ„lande propagandaspel, som uppmĂ€rksammats lĂ„ngt utanför supporterkretsen. TyvĂ€rr har skadelistan varit oroande stor med bland annat hjĂ€rnskakningar, som krĂ€ver den största respekt och noggrann rehabilitering. SkadelĂ€get har frĂ€mst drabbat vĂ„ra backar, men nu ser det dessbĂ€ttre ut som att en vĂ€ndning Ă€r pĂ„ vĂ€g och att vi alldeles sĂ€kert fĂ„r ett slagkraftigt lag som Ă€r redo för allettan efter jul och det kommer behövas för de övriga sju lagen Ă€r riktigt bra. Det skall bli spĂ€nnande att följa lagets utmaningar nu nĂ€r motstĂ„ndet blir det starkast tĂ€nkbara i varje match!
  Juniorlagen har sammantaget gjort en klart godkĂ€nd sĂ€song. J20-laget har fĂ„tt kriga hĂ„rt för varje poĂ€ng och mĂ„lsĂ€ttningen Ă€r att hĂ€nga kvar i J20 elit utan kvalspel. Vi ser flera talanger som knackar pĂ„ porten till A-laget vilket Ă€r mycket positivt. J18-laget ligger i topp i sin serie och mĂ„lsĂ€ttningen Ă€r att sĂ„ smĂ„ningom fĂ„ vara med och kvala till J18-elit.
  Ungdomslagen jobbar pĂ„ med beundransvĂ€rd ledning frĂ„n sina ledare och förĂ€ldrar och det Ă€ven under alltför sena kvĂ€llar, nĂ€r det finns istider. En imponerande insats i stort och smĂ„tt frĂ„n alla och förtjĂ€nar min största aktning och respekt!

Föreningen vÀxer

  Mycket positivt Ă€r att vi för första gĂ„ngen pĂ„ flera Ă„r ser en ökning av killar och tjejer i hockeyskolan. Detta Ă€r sĂ€rskilt glĂ€djande i tider nĂ€r det pratas mycket om hur mĂ„nga spelare ishockeyn tappar och ger givetvis extra energi till oss alla i föreningen!
  Ungdomslagen har som första fokus att utvecklas genom trĂ€ning och matcher och i matcherna Ă€r inte resultatet i sig det viktigaste, utan det Ă€r sjĂ€lva prestationen. Detta Ă€r en framgĂ„ngsrik linje som vi ska fortsĂ€tta med - helt i enlighet med Röda TrĂ„den. Men för den skull Ă€r det roligt att vi flera helger haft fina framgĂ„ng i matcher frĂ„n A-lag Ă€nda ner till de yngsta ungdomslagen - det ger energi till alla.

StenhÄrt arbete

  Hur Ă€r föreningens tillstĂ„nd i övrigt? Det knallar pĂ„, skull man vĂ€l bĂ€st kunna sĂ€ga. Under hösten har en omorganisation skett pĂ„ kansliet i syfte att bredda och öka dess kapacitet, vilket Ă€r helt nödvĂ€ndigt i dagens komplicerade idrottsvĂ€rld, nĂ„got som definitivt inte bara gĂ€ller elitföreningar!
  Föreningen har som bekant genomgĂ„tt en krĂ€vande rekonstruktion och resan till ett normaltillstĂ„nd med balanserad och stabil ekonomi Ă€r i full gĂ„ng. LĂ€get har stegvis blivit allt bĂ€ttre och lĂ€get Ă€r till exempel klart bĂ€ttre nu Ă€n det var förra Ă„ret sĂ„ hĂ€r dags. Detta Ă€r i sig mycket glĂ€djande, men jag vill vara mycket tydlig med att det kommer Ă€ven fortsĂ€ttningsvis krĂ€vas stenhĂ„rt och mĂ„lmedvetet arbete för att lyckas med vĂ„ra föresatser. Och detta Ă€r inte bara mitt och styrelsens ansvar, utan det gĂ€ller vi alla tillsammans i föreningen, som var och en pĂ„ sitt sĂ€tt kan bidra pĂ„ nĂ„got sĂ€tt.

MÀnskliga vÀrden

  I juletid passar det att ocksĂ„ reflektera över rent mĂ€nskliga vĂ€rden och villkor och en bit bortom den vita isytan och vad som hĂ€nder omkring den i en hockeyförenings verksamhet. Det Ă€r dĂ€rför, som jag med stor glĂ€dje och tillfredsstĂ€llelse kan meddela att vi i dagarna alltsĂ„ sjösatt ett samarbete med Skaraborgs Sjukhus i Skövde och som nĂ€rmare finns att lĂ€sa om pĂ„ denna hemsida pĂ„ annan plats. Tillsammans med A-laget och barn- och ungdomsavdelningen pĂ„ sjukhuset vill vi tro och hoppas att vi genom denna verksamhet kan underlĂ€tta livet för nĂ„gra av de barn och ungdomar som fĂ„r avstĂ„ frĂ„n sĂ„ mycket av det som Ă€r sjĂ€lvklart för oss andra.
  Till sist, ett stort tack för alla arbetsinsatser under hösten! Utan denna insats - i stort och smĂ„tt, det som syns, det som inte syns, det som mĂ€rks och det som inte mĂ€rks - fungerar ingen idrottsförening, som i likhet med Skövde IK vilar pĂ„ en idĂ©ell grund.
  VĂ€l mött i premiĂ€ren i allettan den 27 december, dĂ„ Pantern kommer pĂ„ besök. Det Ă€r nu det verkligt roliga ”allvaret” börjar denna spĂ€nnande hockeysĂ€song!

  En riktigt God Jul och Gott Nytt År önskar
Göran Strid
Ordförande

Nyhetsbild

Ordförande Göran Strid.