Referat

Persson-Riis avgjorde mot Halmstad

SIK vann pÄ straffar efter uppryckning

  Skövde IK mötte Halmstad HF i sĂ€songens andra förberedande trĂ€ningsmatch, och vann efter straffar med 3-2 (0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 1-0). SIK Ă„kte ner med endast fem backar dĂ„ Ă€ven Erik RosĂ©n fĂ„tt kasta in handduken inför resan med lite kĂ€nningar i kroppen.
- Skönt att vinna, det Àr alltid bra och en seger Àr alltid en seger, sa en nöjd Fredrik Ljunggren efter slutsignalen.

Av: Micke DĂ€rth

  Skövde IK upptrĂ€dde lite avvaktande i den första perioden, dĂ€r hemmalaget dominerade hĂ€ndelserna och ocksĂ„ tog ledningen genom Douglas Lögdal. Skövde-bussen var nĂ„got försenad till Halmstad och kanske det spelade in att Ljunggren saknade lite energi i laget under den första 20-minutaren:
- Första perioden fÄr vi nog ge till Halmstad, samtidigt som jag tycker att vi spelade fast oss sjÀlva, men Halmstad hade mer energi. Vi vill gÀrna se att vi fÄr upp lite energi nÀr vi gÄr pÄ fyra forward-lines, och vi pratade i pausen om att vi skulle upp med energin och skridskoÄkningen i andra.

Snabbt mÄl

  SIK svarade bra pĂ„ det snacket och kvitteringen dröjde endast 20 sekunder. Jesper Hultman avslutade efter assistans av Mikael Persson-Riis och Johan ErkgĂ€rds.
- Vi hittade tillbaka direkt och fick en boost av det tidiga mÄlet. Vi hittade tillbaka till passningsspelet och hittade fria ytor pÄ ett bÀttre sÀtt. I första perioden fick forwards passen lite taskigt i fickorna och vi vÄrdade pucken bÀttre i andra och hade mer fart i spelet, tyckte Ljunggren.
  SIK var dock de som drog pĂ„ sig utvisningar i andra perioden, men trots tre numerĂ€ra underlĂ€gen höll laget tĂ€tt, och vann till och med i den spelformen med 1-0. Alfred Sjöman bröt och Victor WĂ€nghult satte hur sĂ€kert som helst 2-1-pucken i numerĂ€rt underlĂ€ge.
- Vi hade ett powerplay i början och ett i slutet, sÄ det klart att utvisningarna störde rytmen för oss nÀr vi bara gick pÄ fem backar. Men vi fick upp energin pÄ forwards och vi vill att de ska stÄ för det, sÄ backarna kan fÄ tid med pucken.

Melin spikade igen

  Slutperioden fĂ„r anses som helt jĂ€mn spelmĂ€ssigt. Halmstad kvitterade SIK:s ledning och resultatet 2-2 efter tre spelade perioder fĂ„r anses som rĂ€ttvisande. SIK hade dock nĂ„gra bra lĂ€gen att ta ledningen pĂ„ nytt i det avslutande numerĂ€ra överlĂ€get, som följde med in i förlĂ€ngningen.
- Tredje var jÀmn och det var chanser Ät bÄda hÄll. Vi hade ett par chanser i slutet dÀr vi var nÀra, men inte gjorde mÄl.
  Matchen gick till straffar och dĂ€r angav Mikael Persson-Riis tonen direkt.
- Persson-Riis satte sin och Melin (Marcus) spikade igen.
  NĂ„gra spelare du vill plussa lite extra för?
- Melin Àr vÀl en av dem, han spelade lugnt och stabilt och gjorde det jÀttebra. Albin och Anton Lindgren spelade varannat byte hela matchen och det gjorde de bra.
- Det Àr ju tidigt Àn och vi har inte spelat ihop folk, sÄ det blir lite orytmiskt, sÀrskilt nÀr vi saknade fyra backar ocksÄ, avslutade Fredrik Ljunggren.
  SIK:s nĂ€sta trĂ€ningsmatch Ă€r hemma mot HC Dalen pĂ„ fredag.