Referat

Övertygande SIK-seger

Svensson nollade Visby/Roma

  Skövde IK gjorde sin bĂ€sta match för sĂ€songen nĂ€r andra omgĂ„ngen av XL-Bygg Cup gick av stapeln mot Visby/Roma HK. SIK vann med klara 3-0 (1-0, 0-0, 2-0), och Pierre Svensson fick hĂ„lla nollan.
  Det var första gĂ„ngen SIK mötte Visby/Roma, eller nĂ„got lag frĂ„n Gotland överhuvudtaget.
- Som helhet sÄ Àr det under 60 minuter vÄr bÀsta arbetsinsats, dÀr det tidigare inte riktigt kuggat i försvarsspelet, men vi spelade vÀldigt kontrollerat, sa trÀnaren Fredrik Ljunggren.

Av: Micke DĂ€rth

  Efter en jĂ€mn inledning pĂ„ matchen, ganska temposvag sĂ„dan, höjde SIK temperaturen pĂ„ matchen successivt och fick med sig nĂ„gra utvisningar pĂ„ köpet. SIK spelade bra i sina powerplay, men hade i den första perioden lite för lĂ„gt pucktempo för att spela till sig tillrĂ€ckligt bra skottlĂ€gen. Det fanns embryon, men dĂ„ dröjde istĂ€llet skotten lite för lĂ€nge. BĂ€sta lĂ€get i numerĂ€rt överlĂ€ge i första perioden fick Oskar Back som gled igenom pĂ„ högerkanten i en omstĂ€llning och sköt över via axeln pĂ„ mĂ„lvakten Robert Hestmann.
  Annars var första perioden kanske inte en sprudlande tillstĂ€llning av rader av heta mĂ„lchanser, men SIK:s spel imponerade, sĂ€rskilt i omstĂ€llningarna, om man jĂ€mför med fredagsmötet mot Vimmerby.
- Vi fick en del powerplay, men det var en jÀttebra period frÄn oss dÀr vi fick trafik pÄ mÄl för styrningar och returtagningar som vi pratat om. En av vÄra bÀsta perioder. Rolig period ocksÄ dÀr vi spelmÀssigt hittade kombinationer med tre-fyra pass nÀr vi anföll, det var kreativt.
  Och försvarsmĂ€ssigt höll man Visby/Roma stĂ„ngen som inte fick behandla pucken i slottet alls.
- Mycket bÀttre dÀr ocksÄ, höll Ljunggren med.

Klasson styrde

  SIK tog ledningen nĂ€r slutminuten var tre sekunder gammal, och bara ett par minuter före mĂ„let hade Mikael Persson-Riis och Oskar Back varit nĂ€ra att skyffla in en retur frĂ„n Albin Andersson framför mĂ„let. Robin Klasson styrde lite nĂ€tt in pucken pĂ„ ett nytt skott frĂ„n Andersson som gav SIK ledningen, men Ă€ven om det var snyggt var nog Emil AlengĂ„rds öppnande diagonalpassning frĂ„n högra sarghörnet till Albin Andersson Ă€nnu snyggare.
  I andra perioden hade Visby/Roma lite mer puck offensivt, och skapade ett par bra lĂ€gen att kvittera. Bland annat hade det ett bra powerplay nĂ€r Anton Zell satt utvisad, men SIK höll ihop sin box bra och höll rent framför Pierre Svensson. Betydligt alertare Ă€n i de föregĂ„ende trĂ€ningsmatcherna.
- Tycker det var jÀmnt i andra, vi bjöd in dem lite, tycker jag, nÀr vi gav bort puckar i egen zon. Vi hade bra kontroll pÄ deras offensiv, men efter att vi vunnit tillbaka pucken slog vi nÄgra felpass och nÀr vi fick nytt tryck pÄ oss blev det lite rörigt. Vi har haft en tendens att bli lite röriga nÀr vi fÄtt lÄnga anfall emot oss, men som helhet kÀndes det bÀttre idag.

SIK malde

  I tredje perioden malde SIK metodiskt ner Visby och kunde rĂ€ttvist öka pĂ„ ledningen till 2-0 efter 5.26. Victor WĂ€nghult blev av med pucken i en enmans-attack, men den fĂ„ngades upp strax innanför blĂ„ av backen Henrik TĂ„ng. Visby överrumplades av den framstöten, och TĂ„ng kom fri pĂ„ vĂ€nsterkanten och lyfte elegant upp pucken i nĂ€ttaket bakom en maktlös Hestmann.
  Sen fick SIK vĂ€rja sig i boxplay ganska mycket under slutdelen av matchen, men Visby hade jĂ€ttesvĂ„rt att etablera spel och fick ofta se pĂ„ hur bland annat Johan ErkgĂ€rds Ă„kte omkring med pucken istĂ€llet.
- Tycker resultatet var vÀlförtjÀnt. Jag hade rÀknat med att de skulle komma med en större anstormning i tredje.

TrÀnat powerplay

  Just Johan ErkgĂ€rds var den som faststĂ€llde slutresultatet. I lagets enda hela powerplay i sista perioden imponerade SIK i den spelformen och ErkgĂ€rds uppstĂ€llning kunde skörda frukten av en mycket bra inledande minut av Rundqvists uppstĂ€llning. Det sĂ„g riktigt bra ut i powerplay, och det fanns en liten orsak till det.
- Vi trÀnade powerplay idag pÄ förmiddagen och vi hade gjort tvÄ uppstÀllningar. Det syntes att de fÄtt förtroendet, men vi behöver mer Àn en trÀning och en match givetvis, men det syntes att det var bÀttre fokus, berömde Ljunggren.
  ErkgĂ€rds avslutade med ett direktskott, framspelad av Henrik TĂ„ng och Oskar Back.
  I övrigt kan vi rapportera att Erik RosĂ©n bara spelade en period. Han klev av efter första med kĂ€nningar i ljumskarna. Hans ganska aggressiva skridskoĂ„kning tar ganska hĂ„rt pĂ„ hans ljumskar i upptakten av sĂ€songerna, och hade liknande problem förra sĂ€songen. BĂ€ttre att lĂ„ta dem vila, och Anton Lundh som fick istid istĂ€llet gjorde det riktigt bra.
  Mest nöjd var Ljunggren annars med vad han fick samlat över 60 minuter denna tillstĂ€llning:
- Det vi vill Ät Àr att höja lÀgstanivÄn, dÄ höjs högstanivÄn ocksÄ.
  SIK leder nu tillfĂ€lligt cupen inför Tingsryds match mot Vimmerby.