Referat

SIK:s bÀsta för sÀsongen

Men Tingsryd blev för tunga

  Skövde IK avslutade spelmĂ€ssigt XL-Bygg cup i Tingsryd mycket bra. Till och med sĂ„ bra att bĂ„de undertecknad och trĂ€naren Fredrik Ljunggren rankar den högst sĂ„ hĂ€r lĂ„ngt pĂ„ försĂ€songen.
- Tycker att hela matchen var bÀttre Àn gÄrdagen, sett till förutsÀttningarna vi hade och att vi mötte ett bÀttre motstÄnd, sa trÀnaren Fredrik Ljunggren efter förlusten 1-4 (0-0, 1-2, 0-2) mot cupvÀrden Tingsryd.
  FörutsĂ€ttningarna ja, SIK fick klara sig utan bĂ„de Erik RosĂ©n och Johan ErkgĂ€rds som hade kĂ€nningar av gamla krĂ€mpor. Samtidigt fick de klara sig utan Anton Lindgren efter första perioden efter att den offervillige backen tĂ€ckt skott.

Av: Micke DĂ€rth

- Det Ă€r vĂ€l ingen större fara med RosĂ©n eller ErkgĂ€rds, jag rĂ€knar med att de Ă€r tillbaka snart, och av de som stannade hemma Ă€r ”Gus” (Anton Gustavsson) pĂ„ vĂ€g tillbaka, och jag tror Ă€ven Anton Karlsson Ă€r det, Ă€ven om jag inte pratat med honom pĂ„ ett par dagar nu.
  Karlsson som rehabiliterar sig efter sin hjĂ€rnskakning.
  I matchen mĂ€rktes all frĂ„nvaro inte av under de tvĂ„ första perioderna, dĂ€r SIK var laget som var mest kreativt under första perioden. Det kloka försvarsspelet med enkelhet och smarta spelvĂ€gar fortsatte frĂ„n Visby-matchen, och Tingsryd kom knappt till ett enda vettigt avslut under första perioden. Det var vĂ€l Pontus Netterberg som slog pĂ„ en retur i numerĂ€rt överlĂ€ge som var hetast, men Ă€ndĂ„ ganska ljummen jĂ€mfört med övriga chanser i matchen.

Farlig styrning

  SIK dĂ€remot skapade lite mer, och Adam Rundqvists styrning pĂ„ Emil AlengĂ„rds passning efter knappt tio minuters spel var vĂ€rd ett bĂ€ttre öde. Överhuvudtaget spelade SIK bra i de tvĂ„ powerplay man fick i matchen, med bra uppstĂ€llning, platsvĂ€xlingar och fart pĂ„ pucken.
  Vidare i chansvĂ€g kom Mikael Persson-Riis fri nĂ€r cirka 15 sekunder Ă„terstod av lagets första powerplay, framspelad av Albin Andersson, men ingen lycka i avslutet för SIK-forwarden den gĂ„ngen.
- Vi kom ut för att sÀtta ton pÄ matchen och vi Àgde pucken, hade kreativa lösningar och vÄrdade pucken bra. Vi jobbade pÄ fantastiskt bra, Àven om de hade nÄgra anfall sista fem sÄ kom skotten utifrÄn och vi tog undan returerna, berömde Ljunggren.

WĂ€nghult dribblade

  I andra perioden var det inte lĂ„ngt borta att Victor WĂ€nghult ordnade ledningsmĂ„l för SIK, efter nĂ„gra kvicka dragningar framför mĂ„lvakten Wictor Ragnewall. Den senare tĂ€ckte undan avslutet skickligt.
  IstĂ€llet kunde Tingsryd ordna ledningsmĂ„l minuten senare genom Olof Svensson som var pĂ„passligt framme pĂ„ just en retur i numerĂ€rt överlĂ€ge. Pierre Svensson hade dessförinnan rĂ€ddat en straff frĂ„n Jarno Oikarinen, och det blev lite tyngre anfall frĂ„n Tingsryd i mitten av andra perioden.
  Henrik TĂ„ng var sedan bara en ramtrĂ€ff ifrĂ„n att kvittera för SIK dĂ„ han kom in frĂ„n sin andra tvĂ„minutare (fick 2+2 minuter för tripping och abuse). IstĂ€llet för kvittering kunde hemmalaget öka pĂ„ till 2-0 genom Sebastian Benker, som var en av Tingsryds giftigaste forwards i matchen.
  SIK fick i alla fall till en reducering, och hade bud pĂ„ kvittering ocksĂ„. Reduceringen ordnade Robin Klasson som styrde in Albin Lindgrens skott frĂ„n blĂ„. Den bĂ€sta kvitteringschansen hade Persson-Riis som Ă€nnu en gĂ„ng kom fri med Ragnewall, men sköt strax över.
- De Àr skickliga och det gÄr inte bjuda pÄ nÄgot. För oss var det det klassiska med lÄngt till bÄset nÀr vi gick pÄ fem backar, och dÄ Àr det viktigt att spela smart och hjÀlpa varandra till byten.

Trötta i sista

  Att SIK mattades av att möta fyra enheter med bara fem backar mĂ€rktes sedan i tredje perioden. SIK fortsatte spela bra i försvaret, men laget orkade inte riktigt lĂ€gga i en vĂ€xel till nĂ€r de passerade röda linjen. Tingsryd fick ocksĂ„ en smakstart med mĂ„l redan efter 33 sekunder och Ă€ven om SIK kĂ€mpade tappert satte de dĂ€refter inte riktigt hemmalaget under press under sista perioden.
- Vi tÀnkte inte pÄ att vi var trötta nÀr vi gick in i sista, utan gick in för att vinna tredje perioden och cupen, men det blev ju en brantare uppförsbacke nÀr de fick ett tidigt mÄl. Vi hade inte rÄd med det energitappet nÀr vi var tvungna att gÄ pÄ max, funderade Ljunggren.
- De sista minuterna tuggade de bara runt och dÄ var vi riktigt trötta. Luften gick ur pÄ riktigt nÀr de gjorde 4-1.

Nöjd trÀnare

  Fredrik Ljunggren var dock mycket nöjd med helgens spel och med tanke pĂ„ de snabba framsteg laget gjort bĂ„de försvarsmĂ€ssigt och i offensiven ska han vara det. Laget har svarat upp bra pĂ„ det som inte fungerat tidigare.
- Som helhet var det ett snĂ€pp upp frĂ„n igĂ„r, dĂ€r vi hjĂ€lper varandra och Ă€r kreativa samtidigt som vi offrar oss genom att tĂ€cka skott och vinna nĂ€rkamper. Även om det aldrig Ă€r roligt att förlora tycker jag vi faller med flaggan i topp, avslutade Fredrik Ljunggren.