Referat

Full pott på bortaplan

SIK:s segersvit blir allt längre

ARBOGA. Skövde IK fortsätter att hänga pÃ¥ i toppen av Hockeyettan Västra efter att ha tagit sex tunga poäng i veckan i tvÃ¥ svÃ¥ra bortamatcher. Segern mot Surahammar följdes upp med en tvÃ¥mÃ¥lsseger i Sparbanken Arena mot IFK Arboga. Slutresultatet skrevs till 4-2 (1-0, 2-0, 1-1) inför 319 Ã¥skÃ¥dare och av dem cirka ett tjugotal frÃ¥n Skövde. Matchen i sig bjöd inte pÃ¥ nÃ¥got större underhÃ¥llningsvärde, men det var ett starkt bortaspel av SIK som till slut knöt ihop säcken trots att det blev lite mer spänning mot slutet när Arboga knappade in ett mÃ¥l. SIK avgjorde i tom kasse sedan Max Örnskog osjälviskt spelat pucken vidare till lagkapten Erik Rosén som punkterade matchen.
- Ja, jag tycker om att vinna, så det är alltid en skön känsla. Det är starkt!, summerade Fredrik Ljunggren efter att han hade segerhurrat med spelarna i omklädningsrummet.

Av: Martin Gustavsson

SIK kom ut pÃ¥ isen i blÃ¥a Arbogatröjor sedan det visat sig att Arboga spelade i vitt hemmaställ, nÃ¥got som är mycket ovanligt. Det resulterade i att nÃ¥gra SIK-spelare fick finna sig i nya nummer och med motstÃ¥ndarnas namn pÃ¥ ryggtavlorna.
- Det är väl enda laget i Sverige som spelar i vitt hemmaställ och det hade vi missat. De var väl inte så sugna på att byta, lite bångstyriga, men de får skylla sig själva, det gav lite extra tändvätska till oss, menade Ljunggren.
  Dessutom gick brandlarmet i gÃ¥ng strax före matchstart, vilket nu har hänt SIK tvÃ¥ gÃ¥nger redan den här säsongen. Inte heller i dag var det nÃ¥gon direkt fara, det var bara korvkioskbemanningen som glömt slÃ¥ pÃ¥ fläkten, visade det sig.
  Det för dagen blÃ¥röda SIK började lite avvaktande, men fick ändÃ¥ tidig utdelning när Jesper Hultman framför mÃ¥l fick in en puck exakt sex minuter in i matchen. SIK hade just fÃ¥tt lite längre anfall, och tog över mer och mer. Men hemmalaget replikerade snabbt, och Wille Ylitalo kvitterade drygt tvÃ¥ minuter senare, med en puck i Marcus Melins högra hörn och ytterligare nÃ¥gon minut senare prickade samma spelare stolpen. Första perioden rann annars pÃ¥ i rask takt och matchen i sig bjöd inte pÃ¥ nÃ¥got större underhÃ¥llningsvärde Ã¥t nÃ¥got hÃ¥ll.
- Jag tycker att vi börjar lite avvaktande. Det är en ganska jämn period, men jag kan tycka att vi bör vinna lite mer kamper, menade Fredrik Ljunggren.

Produktiv kedja

I den andra perioden fick SIK lite längre anfall inledningsvis och även i den perioden fick SIK tidigt nätrassel, när Max Örnskog skickade in 2-1, framspelad av Alfred Sjöman och Oskar Back i den femte minuten och ytterligare fem minuter senare var samma kedja producerande igen när Sjöman gjorde 3-1 vid bortre stolpen framspelad av de andra kedjekamraterna.
  Efter 11.10 i mittenperioden kom matchens första utvisning, och den drabbade Henrik TÃ¥ng. Ingen hade klandrat domare Marcus Christensen om han höjt armen fler gÃ¥nger fram till dess, men matchen i sig var inte anmärkningsvärt ful.
  SIK spelade dock bra i boxplay och under TÃ¥ngs utvisning fick Adam Rundqvist ett jätteläge mitt framför mÃ¥l sedan Jesper Hultman skickat in pucken frÃ¥n rundeln, men ArbogamÃ¥lvakten Victor Östlund var snabb i sidledsförflyttningen frÃ¥n höger till vänster, och hann fÃ¥ ut vänster ben pÃ¥ pucken.
- Vi får lite längre anfall och drar isär deras överbelastning. Men vi gör två härliga hockeymål, kommenterade SIK-coachen mittperioden som hans lag vann med 2-0.

Hemmalaget knappade in

Trots ytterligare tvÃ¥ SIK-boxplay och ett powerplay blev det inga fler mÃ¥l i mittperioden, som var SIK:s starkaste.
  I stället knappade Arboga in till 2-3, genom Avestabördiga Kenneth Bergqvist, strax efter att hans lag rett ut ett numerärt underläge. Pucken hittade in längs isen under Melins vänsterben och det blev onödigt spännande mot slutet av tredje. BÃ¥da lagen tog varsin timeout, och Albin Lindgren hade en puck i ribban. Men nÃ¥gra andra större mÃ¥lchanser bjöd inte perioden pÃ¥, innan Arboga plockade ut sin mÃ¥lvakt i samband med sin timeout med 1,17 kvar av perioden, vilket endast gav SIK chansen att punktera matchen. Max Örnskog sÃ¥g ut att enkelt kunna sätta pucken i den öppna kassen, men osjälviskt spelade han i stället pucken vidare snett bakÃ¥t till Erik Rosén som fick avsluta.
- Tredje tycker jag vi har bra koll på, men det är klart det blir lite oroligt när de gör mål och det bara skiljer ett, men första tio går ganska fort och det bara rinner i väg.

Derbyvecka

SIK tog i och med segern sin sjunde raka vinst och sex poäng pÃ¥ de senaste bortamatcherna är mer än godkänt. Nu väntar en härlig derbyvecka som inleds pÃ¥ onsdag hemma mot Grästorps IK och Carl Lundmarks Ã¥terkomst till Billingehov, och pÃ¥ söndag bortaderby mot Mariestasd BoIS. Smolket i bägaren i kväll var att Emil AlengÃ¥rd försvann efter andra perioden och fick göra sjuka Johan Erkgärds sällskap i överdragskläder i tredje perioden. Fredrik Ljunggren lär fÃ¥ Ã¥terkomma med om nÃ¥gon av de bÃ¥da anfallarna kan finnas med pÃ¥ onsdag.

Nyhetsbild

Matchens lirare i Arboga var Max... Nej, just det, matchens lirare i SIK var det ju!

Nyhetsbild

Om det nu är så att Arboga är enda lag med dispens att spela i vita ställ på hemmaplan, kanske man kan påminna motståndaren om det en extra gång. Eller helt enkelt byta till sitt blåa och sluta fåna sig när motståndarna glömt det mörka matchstället.