Referat

SIK vinnare i missarnas match

Laget vÀgrar förlora tvÄ i rad

  Det blev tre sköna poĂ€ng hemma mot Lindlövens IF i den sjuttonde omgĂ„ngen av  Hockeyettan VĂ€stra, med 3-1 (0-1, 1-0, 2-0) inför 999 Ă„skĂ„dare. Och Ă€ven om det var toppen mot botten sĂ„ blev det ingen promenadseger för Skövde IK. Trots ett massivt spel- och skottövertag sĂ„ avgjordes det inte förrĂ€n i slutet av tredje perioden. Lindlöven-mĂ„lvakten Henrik Hjerpe hade god hjĂ€lp av sin mĂ„lbur i dag, för inte mindre Ă€n fem puckar tog i mĂ„ljĂ€rnet. Men segern innebar inte bara tre poĂ€ng, utan Ă€ven att man fortsĂ€tter att studsa tillbaka direkt efter en förlust.

Av: Martin Gustavsson

Foto: Ulrik Heedman

  SIK började piggt, men trots det sĂ„ var det Lindlöven som tog ledningen, och det genom en bjudning av mĂ„lvakten Pierre Svensson som gick ut i vĂ€nstra tekningscirkeln och bara skulle lĂ€gga ner pucken bakom mĂ„l. Men pucken gick rakt till Joakim Olsson Fromell som stod vid kortplanket, och som kunde servera Johan Persson som enkelt kunde skicka in pucken i sĂ„ gott som öppet mĂ„l.
  Före mĂ„let hade SIK bland annat ett (förvisso resultatlöst) powerplay, dĂ€r de spelade bra och hade ett par vassa chanser. Men efter mĂ„let var det mest Lindlöven som spelade enkelt och med bra fart, och gick pĂ„ chans, bland annat genom Max Lalander som tog ett bra skott utifrĂ„n.
- Jag tycker vi startar hyfsat piggt. Kanske inte den dÀr riktiga hettan som man vill ha, men ÀndÄ nÄgorlunda okej, menade Fredrik Ljunggren, Àven om han inte var helt nöjd.
- Vi Äker mest och tittar och vÀntar pÄ att det ska hÀnda nÄgot.

PÄtvingat mÄlvaktsbyte

  SIK tvingades till ett mĂ„lvaktsbyte inför den andra perioden, sedan Pierre Svensson stĂ€mplat ut efter en kollision i första perioden. Dessutom hade Johan ErkgĂ€rds insjuknat före matchvĂ€rmningen och fick Ă„ka hem.
  SIK kontrollerade den andra perioden, vilket Ă€ven avspeglade sig i skottstatistiken (17-6), och hade omgĂ„ende en mycket bra chans av Max Örnskog som frĂ„n vĂ€nster gick in mot mĂ„l och sköt, men prickade stolpen. Innan dess hade Anton Lundh ett bra skottförsök.
  Men SIK fick till sist nĂ€trassel. I mitten av andra perioden sköt Albin Lindgren en puck som via lite studs pĂ„ Max Örnskog damp ner i mĂ„l bakom Henrik Hjerpe i Lindesbergslagets mĂ„l och det var ett mĂ„l som matchen verkligen behövde.
  Andra perioden var annars en kavalkad av fina chanser för SIK med flera ramtrĂ€ffar, bland annat genom hemmadebuterande lĂ„net Adam Hansen som med ett bra skott prickade insidan av bortre stolpen i slutet av perioden och nĂ„gra sekunder senare Ă€nnu en gĂ„ng i samma byte. Men det hĂ€r var missarnas match. Klara lĂ€gen fanns det gott om, men pucken ville bara inte in.
- Andra perioden blir lite bĂ€ttre, framförallt med kedjan Örnskog-Sjöman (Alfred)-Back (Oskar). Det Ă€r de som drar i gĂ„ng det, menade Ljunggren, och tillade:
- Men den Àr bÀttre, det kÀnns som att vi tröttar ut dem.

SIK tog över och kontrollerade

  Ja, Lindlöven kroknade mĂ€rkbart, och Skövde som tog över matchen mer och mer sĂ„g ut att gĂ„ mot en seger trots allt, men trots flera fina, och givna mĂ„lchanser, sĂ„ hölls LIF-kassen nĂ„gorlunda fredad. Bland chanserna fanns Jesper Hultmans och Mikael Persson-Riis spelvĂ€ndning, dĂ€r Hultman valde att ta avslutet sjĂ€lv och prickade ribbans underkant, Oskar Back som slet Ă„t sig en puck bakom mĂ„l och serverade Max Örnskog som sköt utanför redan i periodinledningen, eller Albin Lindgrens jĂ€ttechans vid mĂ„lvakten Hjerpes högra stolpe.  Men det hĂ€r var inte de klara chansernas match, det var snarare tillfĂ€lligheterna och vikten av att stĂ„ framför mĂ„l.
- Vi brÀnner ganska klara mÄlchanser i tredje perioden kan jag tycka, menade Ljunggren.
- Men vi vÀxer in i matchen och i tredje perioden tycker jag vi har det mesta av spelet.

Och Àntligen!

  2-1 kom strax efter Lindgrens miss, ett backskott som trĂ€ffade Jesper Hultman och styrdes in i mĂ„l.
SIK malde pĂ„ samtidigt som Lindlöven fortsatte se trötta ut, men mĂ„len sĂ„g ut att utebli. Lindlöven hade nĂ„gon ströchans, men Melin som fick ersĂ€tta i mĂ„l gjorde en stabil insats.  Och en minut frĂ„n slutet av tredje perioden, nĂ€r gĂ€sterna tagit ut sin mĂ„lvakt, sĂ„ kunde Oskar Back Ă„ka in med segermĂ„let.
  Tre poĂ€ng efter hĂ„rt slit och med namnkunniga spelare pĂ„ frĂ„nvarolistan, som alltsĂ„ blev fler med ErkgĂ€rds blixtinsjuknade och Pierres huvudvĂ€rk.
  I och med segern klev SIK upp pĂ„ andra plats i tabellen, och pĂ„ lördag vĂ€ntar ett toppmöte mot svĂ„ra Vimmerby i tigerkulan. Vimmerby har revansch att krĂ€va, och de har bra statistik mot SIK framförallt pĂ„ hemmais, sĂ„ det blir en nöt att knĂ€cka för Ljunggren och hans gĂ€ng. 15 poĂ€ng kvar att fightas om.
    Fler bilder frĂ„n matchen hittar du hĂ€r.

Nyhetsbild

Oskar Back sÀtter en fin slutpunkt pÄ matchen med mÄl i tom bur.

Nyhetsbild

Pierre Svensson fick utgÄ efter en smÀll i första perioden.

Nyhetsbild

Marcus Melin fick hoppa in och höll nollan.

Nyhetsbild

Robin Klasson rev och slet hela matchen.

Nyhetsbild

Oskar Back drev pÄ i det fysiska spelet och fick med sig lagkompisarna efter en sömnig avslutning pÄ första perioden.