Referat

För svaga avslut av SIK

GrÀstorp tog sin första hemma-trea

  GRÄSTORP. Skövde IK blev klart för Allettan i söndags och satte direkt upp ett nytt mĂ„l, att vinna de bĂ„da avslutande matcherna och försöka hamna i serietopp. Det blev skoskav i de nya skorna direkt dĂ„ ett försvarsinriktat, men mycket inspirerat GrĂ€storp tog hem segern med 2-1 (0-0, 2-0, 0-1). Bakom resultatet lĂ„g ett vĂ€ldigt ineffektivt Skövde IK, som gjorde en stark spurt, men som verkligen inte hade rĂ€tt skĂ€rpa i avsluten.
- Genrellt sett över matchen hade vi för dÄligt passningsspel och för dÄliga avslut och ger inte varandra chansen. Vi var för oskÀrpta och hade för ofarliga avslut och de var inte vad de borde vara, sa en besviken Fredrik Ljunggren.

Av: Micke DĂ€rth

  Skövde IK fick till matchen klara sig utan backen Anton Karlsson som adderades till listan av skadade backar, dĂ„ hans meniskproblem efter matchen mot Arboga visade sig vara sĂ„ pass allvarliga att operation krĂ€vs. Det Ă€r inte helt sĂ€kerstĂ€llt hur illa skadad menisken Ă€r, vilket innebĂ€r att det bara Ă€r gissningar nĂ€r han Ă€r tillbaka, men det Ă€r ett liknande ingrepp som forwarden Jesper Hultman gjorde under försĂ€songen, och hans rehabtid var cirka fyra veckor. Men det kan gĂ„ snabbare och det kan ocksĂ„ ta lĂ€ngre tid.
- De ser vÀl inte det förrÀn de öppnar upp knÀet, intygade Ljunggren, som till matchen fick mönstra endast elva forwards och fem backar dÄ Johan ErkgÀrds kastat in handduken pÄ grund av en lÀttare skada och Oskar Back insjuknat i början pÄ veckan.
- Det ska vÀl gÄ ÀndÄ, tycker jag, men om nÄgot blev det vÀl lite orytmiskt sÄ vi gick ner pÄ tre kedjor i sista och fick kanske lite mer trygghet, men vi ska klara av det utan dem, tycker jag, sa Ljunggren och syftade pÄ frÄnvaron pÄ forwardssidan.

Kontrollerad start

  SIK sĂ„g till en början ut att kontrollera matchen ganska bra. Laget hade mest av puckinnehavet och tillĂ€t inte hemmalaget att skapa nĂ„gra chanser av nĂ„gon större dignitet i den första perioden. Å andra sidan var gĂ€sterna inget direkt hot mot hemma-mĂ„let heller annat Ă€n ett par halvchanser och ett riktigt bra lĂ€ge i en kontring tvĂ„-mot-en. Efter 8.16 stack Jesper Hultman ivĂ€g med Adam Rundqvist pĂ„ andra sidan försvararen, men trĂ€ffade backen med passningsförsöket och pucken gled strax utanför.
  Kanske var den sekvensen markerande för hur SIK skulle agera vid mĂ„llĂ€gena denna afton, för det blev till slut en kavalkad till kladdande med puckar och letande efter fria skottfĂ€lt, dĂ€r det blev ett riktigt crescendo i den tredje periodens sista hĂ€lft med i stort sett spel mot ett mĂ„l. Men SIK fick bara in en puck pĂ„ 44 skott i matchen och det Ă€r givetvis inte godkĂ€nt.
- Första perioden bestÄr av kontrollerat försvarsspel, men vi blev för bekvÀma i anfallszonen och Äkte runt mÄlet i sarghörnen. Det vi ÀndÄ skapade hade vi för dÄliga avslut pÄ, och vi pratade inför andra att ta för oss mer framför mÄlet.

Robin Andersson i fokus

  SIK inledde bra i andra, bommade en tre-mot-etta efter en mĂ€rklig rĂ€ddning ĂĄ la Tommy Salos straffrĂ€ddning i Lillehammer 1994 av hemmakeepern Robin Andersson. Och om det var ett försök att stĂ„ pĂ„ huvudet eller inte förtĂ€ljer inte historien, men det var Ă€ndĂ„ nĂ„got han gjorde nĂ€r SIK tryckte pĂ„ i slutet av matchen. En riktigt stark insats, och matchens lirare i hemmalaget var ganska given.
  Efter halva andra perioden kunde GrĂ€storp ta ledningen efter slarv med pucken i uppspelsfasen, och Nicklas Larsson kunde utnyttja situationen och fick in pucken via ribban bakom Marcus Melin i SIK-mĂ„let. GIK ökade sedan pĂ„ till 2-0 i spel fem-mot-tre efter att SIK Ă„kt ut för en klantig tvĂ„a (för mĂ„nga spelare pĂ„ isen) och en billig (interference vid egen blĂ„linje), dĂ€r Adam Rundqvist ansĂ„gs ha knuffat in en GrĂ€storpsspelare in i zonen för en offside-avblĂ„sning, vilket det brukar vara vĂ€ldigt godtycklig bedömning pĂ„ och vĂ€ldigt ovanlig att nĂ„got lag fĂ„r om de redan har en spelare utvisad.
  Hemmalagets galjonsfigur Carl-Johan Svensson avslutade resolut frĂ„n sin position vid vĂ€nstra tekningscirkeln och Melin var chanslös. RejĂ€la mĂ„l frĂ„n GrĂ€storp, onekligen.
- I andra började vi bra fram till vÄrt powerplay, dÄ gick vi ner oss och lÄter de komma in i matchen, precis det som vi pratat om innan att inte lÄta de göra, för de Àr starka dÄ.

Kanonad i tredje

- Vi höjde oss i tredje och tryckte ner dem, men det Àr inte lÀtt att vÀnda om man klivit in till match med fel instÀllning frÄn början, och det blev inte sÄ konstruktivt. Samtidigt spelade GrÀstorp med en gröt framför eget mÄl sÄ det var svÄrt att komma till lÀgen, och de brukar spela bra mot oss nÀr vi ger dem den energi som vi inte vill ge dem, summerade Ljunggren missnöjt.
  SIK reducerade till slut efter att ha missat öppet mĂ„l vid mer Ă€n ett tillfĂ€lle, men just nĂ€r avsluten skulle levereras fungerade puckkontrollen dĂ„ligt och spelarna blev felvĂ€nda i situationerna. Adam Rundqvist stod för ett snĂ€rtigt avslut som till sist hittade nĂ€tet, och det hjĂ€lpte inte att Melin plockades ur buren och spel sex-mot-fyra i slutet, det blev bara en reducering i den spelformen men inget i spel sex-mot-fem.
- Jag Àr besviken över förlusten och attityden frÄn start, avslutade SIK-trÀnaren.
  För GrĂ€storp betydde det andra trepoĂ€ngaren i serien, och den första trean pĂ„ hemmais. Det Ă€r bara att lyfta pĂ„ hatten och gratulera Anders Spaak och hans manskap och önska lycka till i fortsĂ€ttningsserien.